Stresul sau maladia secolului în care trăim este aceea stare psihologică și fiziologică a organismului unei persoane față în față cu o situație nouă.

Chiar dacă este o reacție bună sau rea, ea obligă la o adaptare la acele sentimente și trairi. Pe scurt stresul este o stare neplacută care pe perioade îndelungate are efecte nefaste asupra sanatații.

Vestea buna este că stresul este de două feluri.

Există un stres pozitiv, denumit eustres, care este favorabil, deoarece noradrenalina şi endorfinele ne dau o stare bună.

Starea de fericire a omului este strâns legată de hormonul cerebral numit endorfină care se activează atunci cand ne simțim fericiți.
De exemplu: Când ne pregătim să plecam într o vacanță, părinții care așeaptă cu nerabdare nașterea unui copil.

Autorul vă recomandă si :  Cum îți poate fi bine cu o persoană histrionică

Atunci cănd avem o reușită sau atunci când ne îndrăgostim și bineînțeles orice eveniment care ne face plăcere.

Insă există şi un stres negativ, denumit distres iar în faţa lui organismul nu mai face faţă, nu se mai adaptează. Este în acest caz o reacţie de inadaptare la factorii de mediu. După şase luni de existenţă a stresului negativ, situația se complică şi apar nevrozele. Nivelul ridicat de stres vătămator conduce la o varietate de tulburari și boli.

Acestea includ o plajă largă de consecințe patologice ce se întind de la oboseală cronică la depresie. Ele includ: tulburarea de somn, anxietatea, migrenele , accese emoționale, alergii, abuz de alcool și tutun.

Autorul vă recomandă si :  Depresia: Cum aflăm dacă suferim de ea?

Câteva sugestii pe care le puteti folosi pentru a dobândi o stare de bine, desigur în funcție de fiecare: Ascultați muzica prefertă, o cină sănătoasă, un somn liniștit, un masaj ca la carte și tot ce ce simțiți că vă dă o stare de bine.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.