boala cauze depresia depresie factori simptome tristete

Ca și în cazul altor tulburări psihice, cauzele depresiei nu au putut fi elucidate pe deplin, în ciuda eforturilor depuse. Dovezi știintifice din neurostiințe, genetică și investigații clinice demonstrează că depresia este o boală a creierului.

Riscul este mai mare în cazul persoanelor care au antecedente de tulburări afective sau un istoric de afecțiuni psihice în familie.
Cea mai întalnită cauză a depresiei este diferența dintre ceea ce ți dorești să trăiești și ceea ce trăiești în realitate.

Factorul declanșator este reprezentat de cele mai multe ori de un eveniment stresant sau tensionat care tulbură buna desfașurare a vieții și care este perceput ca reprezentând o pierdere importantă și inacceptabilă.

– Pierderea cuiva drag, problemele financiare sau orice schimbare în viață (dorită sau nu) poate atrage dupa sine un episod depresiv.
– Factori biologici (există studii care arată că anumite parți ale creierului încetează să mai funcționeze normal).
– Starea de sănatate (la aflarea unui anumit diagnostic)
– Abuzul de anumite medicamente sau substanțe
– Tulburări ale secreției hormonale, cum ar fi un dezechilibru al glandei tiroide sau suprarenale;
– Evenimente trecute care au implicat un abuz fizic, sexual sau emoțional; și multe altele.

Autorul vă recomandă si :  Cum intervenim in situația de criză

Concluzia: fiecare dintre noi credem că problema noastră este cea mai gravă, însă trebuie să știm că orice dezamagire pe care o primim trebuie privită ca o experientă, mai bine spus ca pe o lecție de viața din care avem ocazia să învațam și astfel să evoluăm.

Secretul este să faci cea ce iți place. În urmatorul articol vă prezint cele mai frecvente tipuri de depresie, iar pâna atunci vă invit sa refectați la faptul că: Viața este facuta 10% din cea ce ni se întampla și 90% din modul în care reacționăm la ce ni se întamplă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.