Depresia: Care este vârsta la care începe să ne afecteze. Cum? Și care este procentajul

Depresia majoră

Această afecțiune numită și tulburare depresivă majoră implică o stare proastă de spirit, pierderea interesului sau a plăcerii pentru activitățile cotidiene; simptomele durează cel puțin două săptămâni; afectează toate ariile din viața unei persoane, inclusiv relațiile sociale și activitatea profesională. Efectele depresiei majore pot fi invalidante pentru individ. Poate avea forme ușoare, severe, moderate, melancolice sau psihotice.

Distimia

Distimia este o formă de depresie ale carei simptome sunt mai puţin intense și pot persista de la câteva zile până la 2 ani Persoanele care suferă de tulburare distimică au o dispoziție depresivă în cea mai mare parte a timpului.Această tuburare cauzează individului disconfort în domeniul profesional sau social.

Autorul vă recomandă si :  Stresorii sau factorii de stres

Depresia psihotică

Persoanele care suferă de depresie pot pierde contactul cu realitatea și să aibă experiențe psihotice, cum ar fi halucinații (vede sau aude lucruri inexistente) sau iluzii (credințe false cum ar fi că sunt urmărite); pot fi paranoice, având senzația că toată lumea este împotriva lor;
Din cauza acestor manifestari, apare dorința de sinucidere, dar bolnavul nu acționează în acest sens adică, (lipsa capacității de a trece de la idei la fapte).
Depresia psihotică apare la aproximativ 10 % din populație, mai frecvent la vârsta de 40-60 de ani și mai rar la adolescenți.

Psihoza maniaco-depresivă

Este numită și tulburare bipolară și se caracterizează prin dispoziţii oscilante, prin trecerea de la o stare la alta de la manie la depresie, (de exemplu, de la fericire la tristeţe). Aceste schimbari de stare pot fi dramatice și rapide, dar adesea sunt graduale. In episodul maniacal, persoana în cauză poate fi superactivă, foarte vorbareață și cu o mare cantitate de energie.
Cei mai mulți din cei afectați de acest tip de depresie suferă în jurul vârstei de 20 de ani. Nu s-a confirmat că ar exista vreo legatură cu determinarea genetică; dacă unul din parinţi suferă de această afecţiune, există șanse de 10% ca această boală să te afecteze.

Autorul vă recomandă si :  Ce este autismul virtual și cum îl recunoaștem

În urmatorul articol voi continua cu alte tipuri de depresie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.