Una dintre cele mai bune modalităţi de a reduce anxietatea este aceea de a aborda diferit diverse situaţii.

GANDESTE DIFERIT!

Factorul ereditar – istoricul familie tale te poate face mai predispus la tulburări de anxietate decât alte persoane.

Chimia creierului – în cazul în care neurotransmiţătorii nu sunt în echilibru, mesajele nu pot fi transmise la creier în mod corespunzător şi astfel se modifică modul în care creierul reacţionează în anumite situaţii.

Factorii de mediu – evenimente stresante, traumele sau folosirea unor substanţe ce produc dependenţă (alcool, cofeină, nicotină).

Anxietatea poate fi generată sau agravată şi de afecţiuni sau condiţii precum- astmul, sindromul de stres posttraumatic- unele medicamente sau depresia, aspiratii excesiv de înalte, scopuri imposibil de atins.

Cum se tratează tulburările de anxietate?                                        

Trebuie sa stii ce fel de anxietate ai și care este factorul declansator, pentru a aplica o metoda de tratare care ar putea da rezultate în cazul tău. În orice caz, dacă nu faci nimic și nu încerci nici o soluție, în mod clar nu vei avea rezultate. E necesar să vrei să te faci bine!

Tulburările de anxietate pot fi tratate eficient prin următoarele două forme de terapie, aplicate independent sau în combinație:

  • Medicație – anxiolitice, antidepresive sau beta-blocante
  • Psihoterapie cognitiv-comportamentală
Autorul vă recomandă si :  Modalității de combatere a stresului

Psihoeducație.

Persoanele învață despre anxietate în general … cum să-și monitorizeze simptomele și să observe contextele în care acestea se agravează sau, dimpotrivă, se ameliorează. 

Un exercițiu pentru dumneavoastră: vă invit să identificați cum propriile gânduri și acțiuni vă pot accentua sau vă pot reduce anxietatea.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.