Tratamentul depresiei include în principal două abordări care pot fi recomandate separat sau împreună, în funcţie de natura depresiei.

Terapia antidepresivă și psihoterapia.

Specialiştii spun că cele mai multe depresii uşoare şi moderate sunt reactive. Adică apar după evenimente neplăcute și cărora le acordăm o importantă nejustificată.

Tratamentul depresiei prin psihoterapie

Contribuie la reducerea simptomelor depresive și a anxietății prin metode și tehnici specifice fiecărei orientări psihoterapeutice. Psihoterapia cognitivă, metodă a cărei eficiență este susținută prin cercetări științifice, este recomandată în Europa și SUA în tratarea depresiei și anxietății.

Psihoterapia accelerează procesul de vindecare și acționează acolo unde și când medicamentele nu reușesc să ajungă. Este bine știut faptul că orice antidepresiv are nevoie de un timp de acțiune – între 2 si 4 săptamani pentru a-și atinge eficacitatea maximă, de aceea ședințele de psihoterapie au valoare deosebită la începutul tratamentului.

Autorul vă recomandă si :  Cum recunoaștem autismul la un copil

Prin ajutorul oferit de psihoterapeut, o persoană depresivă poate să-și pună în perspectivă problemele și să-și recapete curajul și dorința de viață.

Câteva metode foarte utile pentru reducerea stărilor depresive:

Endorfinele sau (secretul natural al fericirii) – cel mai bun antidepresiv

Câteva modalităţi naturale de producere a endorfinelor:

1.Relaxarea prin mișcare, putem să ne schimbăm starea de spirit imediat, prin efectuara unor exercitii fizice, sau prin plimbari în aer liber.

2.Meditația este exercițiu mental foarte benefic pentru minte și spirit.

3.Râsul oxigenează organismul, reduce tensiunea musculară, activează circulația sanguină și îmbunatățește respirația.

4.Trainingul autogen iși propune relaxare la nivel fizic, psihic si mental.

Autorul vă recomandă si :  Depresia: Cum se declanșează?

5.Relaxarea prin muzică (meloterapia) deoarece joacă un rol foarte important în viața noastră, pentru a simți relaxarea este nevoie de o muzică specială, desigur în funcție de personalitate.

6.Masajul

7.Acopunctura

8.Sentimentele de iubire și afecțiune și multe altele. Concluzia: Imaginează-ți o viață nouă, în care nu există tristețe și greutați!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.